Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 16:11 - Март и април: 5-те най-продавани книги в книжарница „Книгосвят“
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
1



А ето и класацията за най-продавани книги в книжарница "Книгосвят" за месеците март и април:

1. Мисия Лондон от Алек Попов, 2009, 300 с., 12.00 лв.

Художествена литература -> Българска художествена литература -> Съвременна българска литература ->

Българска проза ->  Романи и повести. Български

image

Наскоро по кината излезе и филма по книгата с режисьор и продуцент Димитър Митовски. Навярно вече мнозина са го гледали, но все пак е друго човек да прочете първоизточника.

Ето две мнения за книгата:

"...романът му е истински урок по комуникативно писане, без това да смалява "естетическата стойност" на произведението; пример за умен бестселър; зашеметяващо заиграване с добре познатото ни нескопосано "автоевропеизиране" на (юго)източния човек, но също така и със студеното равнодушие на богатия Запад, и с жалката наивност на нашите новобогаташи, които в търсене на мечтания блясък се оставят да ги водят за носа."
Теофил Панчич, "Време", Белград

"...според мен е най-смешната книга в новата българска литература. Толкова смешна, че накрая на човек му се доплаква."
Георги Цанков, "Вестник за жената"

2. Подсъзнанието може всичко от Джон Кехоу, 2005, 142 с., 9,99 лв.

Приложна психология

image

През 1978г. Кехоу (John Kehoe) започва да преподава програма, която е разработил относно невероятната сила на мисълта и как да я насочим в наша полза. Създадено като методика, обучението ясно очертава смела стратегия за това как да променим личния си живот, работа и общество като впрегнем вътрешните си сили. Феноменалният успех на неговите лекции се разраства и буквално обхваща целият свят. Кехоу лично представя системата "Подсъзнанието може всичко" в страни като Канада, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Намибия и Русия. А съвсем наскоро (24-25 април 2010 г.) Джон Кехоу беше и в София.

3. Хитлер и Ева Браун - една убийствена любов от Анджела Ламберт, 2010, 496 с., 15 лв.

История-> Обща световна история. Справочници -> Нова и най-нова история

image

Едва 20-годишна Ева Браун става любовница на Адолф Хитлер - най-зловещия диктатор в новата история. Почти две десетилетия тя е неизменно до него.

Как е възможно тогава да бъде сляпа и глуха за зверствата на фашизма? Как е възможно да остане в пълно неведение за хода на войната? Защо докрай защитава любимия, след като мнозина го смятат за хомосексуален или даже за хермафродит, а и самата тя твърди, че рядко се радва на секс с него? Защо жертва живота си с Фюрера, когато има перфектната възможност да се спаси? Защо пренебрегва семейството и роднините си, за да остане в унизителната позиция на държанка досами лицето на смъртта?

Британската писателка и журналистка Анджела Ламберт (Angela Lambert) за първи път се опитва да даде отговор на тези въпроси и обяснява: „Тази книга (The Lost Life of Eva Braun) не е история на Третия райх или анализ на Втората световна война, а запленяваща история за една обречена, невъзможна, убийствена любов”.

4. Техники за емоционално освобождаване от Хорст Бенеш, 2010, 136 с., 10 лв.

Медицина за всеки -> Домашен лекар

image

Главоболие, високо кръвно, стрес, любовна мъка, финансови грижи, обида, гняв, отчаяние, душевна болка – всичко, което ви тормози, предизвиква смущения и блокира протичането на енергията в тялото ви.

ТЕО е ефикасна техника за САМОЛЕЧЕНИЕ чрез потупване на определени точки от тялото, която действа бързо и безболезнено и води до изненадващи резултати. За целта се използват крайните точки на основните енергийни меридиани и се изговарят конкретни лечебни утвърждения.

Достатъчно е да усвоите основната рецепта и точките за масаж, изложени в книгата, и ще можете да пристъпите към 3-минутното лечение на всеки проблем, който ви прави несигурни, плахи или води до агресия или пристрастяване. Най-хубавото е, че с нея можете да помогнете и на близките и децата си – при остри болки, училищен стрес или отчаяние.

Книгата ви води стъпка по стъпка към усвояването на този невероятен метод и ви разкрива нови аспекти и възможности да се справяте самостоятелно с всякакви смущения в енергийната ви система.

Този метод е безотказен и при сценична треска, психологическа блокада при спортисти, страх от изпити, шокови състояния и мускулно пренапрежение.

5. Копирайтинг. Съставяне на Рекламни и PR текстове от Кира Иванова, 2009, 188 с., 17,50 лв.

Икономика -> Маркетинг, реклама и PR

image

Умението да излагаме мислите си точно, красиво и убедително в писмен вид е признак на висок професионализъм. Това е особено важно за тези, които ежедневно се сблъскват с необходимостта от съставянето на различните видове PR текстове и рекламни послания.

В книгата ще намерите описание на структурата и фoрмата на всички основни видове текст, създаването на които е ежедневие на всеки рекламен и PR специалист. Изданието съдържа богат илюстративен материал. Заедно с разглеждането на задължителните изисквания към съдържанието на основните видове текст, всяка тема е снабдена с реални примери от практиката - от публикации във вестници и списания през последните години; от фирмени презентации, пресконференции, рекламни кампании и др.

В книгата ще намерите над 100 образци от заглавия, слогани, печатни реклами и рекламни текстове, бюлетини, отчети, заявки, листовки, покани, делови писма, различните видове статии и др., както и коментари по структурата и съдържанието им. Ще научите какво трябва да знаете, преди да започнете работа по създаването и популяризирането на текстовете.

Книгата е ориентирана към специалистите в областта на PR и рекламата, журналисти, управители на фирми, маркетолози, редактори, както и към всички, в чиито задължения влиза изискването за владеене на грамотна писмена комуникация, без значение дали те работят в сферата на бизнеса, в нестопанска организация, или в органите на властта. Книгата може да се използва като справочник и от реализиралите се копирайтъри. Изданието ще бъде особено полезно и за онези, които тепърва поемат по трънливият път на професионалния комуникатор.

.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 590927
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930