Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2012 16:28 - Френската писателка Анна Гавалда и нейната утешителна игра
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 2874 Коментари: 0 Гласове:
2



И в игрите на живота има първа, втора, контра, реванш
и УТЕШИТЕЛНАТА…

 

image

 

Утешителната игра роман за хората, живота, любовта и втория шанс от Анна Гавалда

 

превод от френски
Весела Шумакова

Поредица “Литературни звезди”

размери: 13 x 20 см
мека корица
566 стр.
ISBN 978-954-330-338-0
Цена: 20,00 лв.

 

За книгата

За романа си „Утешителната игра” Анна Гавалда споделя, че е заимствала от спорта понятието „утешителна” – игра, която се играе след реванша, но не за точки, а за удоволствие. Така главният герой на романа й решава повече да не брои точки в живота си, а просто да живее. Това е историята на мъж над четирийсетте, който се влюбва точно когато смята, че за него влюбването вече е бита карта.

Анна Гавалда пише само, когато нещо я безпокои. Обикновено й е най-трудно да напише първото изречение. След него всичко тръгва от само себе си и героите й стават приятели.

В едно от интервютата си, посветено на четенето, френската писателка споделя, че е особено чувствителна към четенето и се отнася с обич към хората, които четат – все едно какво, защото според нея поначало няма лоши книги, а да си читател, значи да си малко по-добър.

За Гавалда идеалният свят е като огромна библиотека.

*

Привлекателен архитект, прехвърлил четирийсетте, работи като луд, но и печели добре, живее с красива жена и нейната дъщеря, в добри отношения е с родителите и сестра си. С една дума всичко му е на ред… Така изглежда отстрани. Докато един ден на адреса на родителите си получава писъмце от две думи. Изпращачът е неговият приятел от детството, който съобщава за смъртта на майка си – първата любов на архитекта. Тогава той тръгва по следите на спомените, издирва приятеля си, но по-важното е, че открива млада красива жена, която умее да живее истински. И в игрите на живота има първа, втора, контра, реванш и УТЕШИТЕЛНАТА…

Умен, красив роман – бестселър за хората, живота, любовта и втория шанс.

 

Медиите

Изпод перото на Анна Гавалда отново излиза една красива, поразително реалистична история. Читателят живее на страниците, наднича иззад рамото на героите и заедно се надяват на втория шанс.
Le Figaro

Нежна история, поднесена с изключителен стил. Анна Гавалда наистина няма равна на себе си в пресъздаването на семейните обеди и вечери, както и на нещицата, които изграждат живота.
Le Monde des Livres

 

За автора

АННА ГАВАЛДА (Anna Gavalda) е една от най-четените съвременни френски писателки. Наричат я ”френската литературна звезда”, „новата Саган”, „нежния Уелбек”, „литературно явление”. Книгите й са прочетени от милиони по цял свят, включително и в България. За тях писателката е получила множество литературни награди. По романите й се поставят пиеси и се снимат филми.

Българските читатели вече познават книгите й „Искам някой някъде да ме чака”, за която писателката получава „Гран при” за литература, „Обичах я”, „Заедно” и „Един подарен ден”.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 589878
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930