Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2010 01:06 - Януари и февруари: 5-те най-продавани книги в книжарница „Книгосвят“
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 1215 Коментари: 0 Гласове:
0



Книжарница "Книгосвят" и тази година продължава традицията с класацията за петте най-продавани книги. За месеците януари и февруари книгите са:


1. Най-добрите български лечители от Николай Москов , 2010, 256 с., 12 лв.

Медицина за всеки -> Методи и лечение


imageИздателство Слънце предлага една много интересна и нестандартна книга. Със сигурност тези, които не са успели да я забележат преди, сега ще го направят.


Близо 30 години след смъртта на легендарния Петър Димков, той живее в паметта на хората. Още се разказват невероятни истории и за чакръкчията Бай Митьо от Златарица, за десетките народни лечители, имената на които се предават от уста на уста. Но съвременниците искат да знаят кои са днешните техни следовници. Да разкаже за тях – това е целта на тази книга. За да може всеки да отиде при тях и да остави болката си завинаги. Защото народът казва: “За всяка болка има билка”. Но в това издание няма да намерите информация само за билките – книгата разказва и за хомеопатията, иглотерапията, ирисовата диагностика, калолечението, чакръкчийството, лечението с минерали, с диети, с вода...


2. Листопад от Решат Нури, 2010, 216 с. 12 лв.

Художествена литература -> Преводна художествена литература -> Световна проза -> Съвременна световна проза

imageОбявен с пълно право за класик, Решад Нури, романист, разказвач, драматург, дава с творбите си богата храна на турските сценаристи в последните години. Листопад се превръщат във филм, който трогват сърцата на милиони.„Листопад” е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник...


Али Риза поразява със своята сила и скромност. Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.


Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи... Поучителен, без да е назидателен, Вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.


3. Арменска кухня от Арусяк Агопян, 2009, 96 с., 5 лв.

Хоби и свободно време -> Кухня. Хранене и готвене


imageЕдна кухня близка до нашата и все пак непозната. С богато разнообразие на традиционни и оригинални рецепти. За ценители на вкусните ястия.


 


 


 


 


4. Кома от Огнян Стефанов, 2010, 320 с., 14 лв.

Хуманитарни науки -> Журналистика


image„Кома” е истински документален психотрилър, който взривява представата за изповед. Неочаквани обрати, описание на събития и преживявания, които могат да впечатлят и най-закоравелия читател.

На 22 септември 2008 г., Денят на независимостта, журналистът Огнян Стефанов, главен редактор на електронното издание frоgnews.bg, е проследен, причакан в тъмна уличка, и пребит до смърт от професионална наказателна бригада в центъра на София. Убийците не стрелят в него, не го ликвидират „хуманно”. Смазват го хладнокръвно и методично, натрошaвайки цялото му тяло с чукове, винкели и тръби. Дори виделите какво ли не медици от шокова зала на Военномедицинска академия признават, че би било истинско чудо, ако този, обработен като в кланица човек, загубил близо два и половина литра кръв, оцелее. Спасителна за Стефанов се оказва комата. Медиците се борят за живота му дни наред, но надеждата е нищожна... Чудото обаче се случва. Журналистът се завръща от онзи свят. Следват поредица от сложни операции. Докато е в реанимацията, ченгета го разпитват за нападателите, също и за скандалния сайт „Опасните”, който за кратко време е успял да предизвика яростни настроения, закани и нападки срещу Огнян Стефанов. Именно той е посочен от агенти на тайните служби като създател на въпросното издание, което взривява интернет пространството и общественото мнение с разкрития за корупция и морална деградация на хора от политическия, бизнес елит и от специалните служби.


5. Разкази на едно софийско копеле от Валентин Пламенов, 2010, 200 с., 12 лв.

Художествена литература -> Българска художествена литература -> Съвременна българска литература -> Българска проза -> Разкази и новели. Български


imageEзикът в тaзи книгa, пpеценен от aкaдемични позиции, може би щеше дa cкaндaлизиpa. Вече cме пpеживели шокa от нaхлувaнето нa уличния език в литеpaтуpaтa. И ето че именно чpез жapгонa - мaлко "pетpо", зaщото е от 60-те, 70-те години нa 20 век – Вaлентин Плaменов поcтигнa едно лиpично, но безпощaдно точно животоопиcaние нa cвоето поколение. "Рaзкaзите нa едно cофийcко копеле" е неговaтa лебедовa пеcен. Tовa е еднa неповтоpимa поемa в пpозa - зa поpивите, нaдеждите и paзочapовaниятa нa cвоето поколение. Нимa е мaлкa нaгpaдa зa един пиcaтел дa уcпее дa поcтaви диaгнозa нa вpемето cи?



Източник: http://knigomrezha.info/5-%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 589975
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930