Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 17:40 - Ноември: 5-те най-продавани книги в книжарница „Книгосвят“
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
0



В ноемврийската класация на книжарница „Книгосвят“ голямата изненада е категоричното присъствие на книга от български автор – Димитър Недков. Умелото втъкаване на пазарното име „Дан Браун“, съчетано със заплашителното „Заплахата“, явно добре е прицелено в търговския успех. Поначало рядко това се отнася за български издатели, но в случая издателят е медия с опит във вестникарския бранш – "Стандарт".

И така, масонство, астрология и Кабала, приложна психология и трилър. Това са предпочитанията на купувачите в книжарница „Книгосвят“, както ще видите по-долу.


1. Заплахата Дан Браун от Димитър Недков, 2009, 160 стр., 7 лв.

Българска художествена литература -> Съвременна българска литература -> Българска проза -> Романи и повести. Български

image

Димитър Недков е посветен в тайните на масонството Свободен зидар. Участник във възстановяването на масонските ложи в България след демократичните промени през 1989 г. Заемал длъжността Велик оратор на Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България. Съучредител на Върховния съвет на тридесет и трета и последна степен на Стария и Приет Шотландски ритуал на масонството в България. Изследовател на историята на световното масонство и развитието на братството на Свободните зидари по българските земи. Лектор на международни конференции по темите за тайните общества и ролята на масонството за възхода на цивилизациите. Автор на книгите „Масоните се върнаха в България Т.1“ (1998); „Третото хилядолетие на масонството“ (2000); „Поученията на масонството“ (2005) и „Светът на масонството“ (2008). Член на Международната академия на илюминатите в Рим.

„Колкото и странно да звучи, този роман се основава на реални факти и събития. Някои популярни, други – известни само на малцина. Историята е в пряка зависимост от достъпа до познанието на пишещите и четящите.

Същността на масонството е смес на митични, библейски и исторически трактовки съобразно гледната точка на времето. Историята на Свободното зидарство има своя символичен и фактологически ракурс. Изгубената тайна на масонството се отнася до произхода му, който е известен на малцина. Те пазят тази тайна, обвита в мистерии.

Знаейки, че Бог ще накаже хората заради греховете им с потоп и огън, няколко души взели мерки да запазят знанието за оцелелите. Създателите на геометрията Йавал, на музиката Иувал, на металургията и ковачеството Тувалкаин и на тъкачеството Ноема – затварят в два стълба формулите на своите познания. Тези две колони открива след потопа Хермес. Той става първият разпространител на изгубеното познание. Или архитектът на първата масонска ложа на земята.

Световната масонска общност не е еднородна маса, управлявана от невидим център. Днес има над 75 вида масонски системи, 50 практикувани ритуала, около 30 регистрирани масонски Ордена. 36 са комасонските сдружения, допускащи участието на жени в Братството. Известни са най-малко 6 академии на посветените. Придобиват се над 1400 различни вида масонски степени, претендиращи за пазители на неразкрити тайни.

В България днес има няколко Велики ложи. Всяка от тях претендира да е принципал на масонските идеи. Около пет-шест хиляди българи – мъже и жени, твърдят, че са посветени в тайните на масонството. Самият спор за оригиналност между тях по същество ги отдалечава от философията на масонската доктрина.

Масонството е изиграло изключително важна роля в развитието на Третата българска държава. Още по-съществено е значението му за демократичните промени след 1989 г. Този факт се подминава мълчаливо от официалните историци. Все пак нали ложите на масоните са общества, които съхраняват тайни!“ – Авторът

2. Космически навигатор от Гал Едем Сасон, 2009, 432 стр., 25 лв.

Астрология и номерология

image

Като комбинира неостаряващите прозрения на Астрологията с дълбоката архетипна мъдрост на Кабала, тази книга дава отговор на много въпроси: Какъв е смисълът на живота? Кога ще открия другар по душа? Какво ще се случи с мен, след като умра? Подвластен ли съм на моята астрологична съдба или мога да я променя? Как да се спогодя с моя шеф? И още, и още…

Дори в нашия неспокоен свят, изпълнен със страх от тероризъм, войни, екологична деградация, намаляващи енергийни източници и икономически кризи, подобни въпроси обсебват хората с различни житейски пътища, независимо от тяхната културна среда, възраст, пол и професия. „Космически навигатор“ ще ви води все по-навътре в астрологичните прозрения и ще ви даде възможност да се възползвате от силните оръжия на духовните традиции, за да си изясните вашата цел в живота, да си създадете обкръжение от хора, сред които искате да живеете, които ще разбирате и на които ще съчувствате.

„Космически навигатор“ е напълно нов вид астрологична книга, която свързва представите за прекрасните съзвездия и планетите с мистичните кабалистични знания. Тя извежда астрологичните тълкувания извън двуизмерната схема на листа хартия, надхвърля сферата на предсказанията и случайността. При интерпретацията на астрологичните карти, към традиционната структура космос-време се добавя и трето измерение – духовният компонент, наситен с енергиите на дванадесетте знака на Зодиака.

„Космически навигатор“ с лекота сърфира сред житейската синхроничност, позволява ви да овладеете космическата вселенска терминология на Кабала и да усетите локалните измерения на Астрологията, съсредоточена предимно в рамките на нашата Слънчева система. Докато се почувствате истински космически навигатор, който умее да направлява циклите и промените на собствената си съдба.

3. Писма до Клаудия от Хорхе Букай, 2009, 256 стр., 9,95 лв.

Трилъри

  image   Написан от Дан Браун със същия невероятен мащаб, стил и език.

Със същия невероятен динамизъм.

И оставящ читателя със същия въпрос в края на книгата:

АМИ АКО Е ВЯРНО?!

Забележителна книга! Вещо проучена и написана, с главоломно действие, „Изгубеният символ“ още веднъж показва защо Дан Браун е най-четеният автор на трилъри в света.

Писан в продължение на шест години романът „Изгубеният символ“ е изключително продължение на световните бестселъри на Дан Браун, „Шестото Клеймо“ и „Шифърът на Леонардо“, в които главен герой е Робърт Лангдън.

Нищо не е както изглежда на пръв поглед в романа на Дан Браун. Действието се развива в 12 часов период от време, който читателите следват с притаен дъх. Разказът ги води на вълнуващо пътуване сред пейзаж лъхащ увереност и непредсказуемост докато Робърт Лангдон, професор по символизъм, е отново призован да действа.

Основаващ се на майсторско проучване и писан светкавично бързо, романът „Изгубеният символ“ още веднъж демонстрира защо Дан Браун е най-търсеният писател на трилъри по света.



Тагове:   книги,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 589892
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930