Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2009 18:54 - Led Zeppelin – мощ, мистерия и бойният чук на боговете!
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 2394 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2009 10:13


Ако някога е имало истински величия в рока, то тяхното име е LED ZEPPELIN. Групата, която би по продажби The Rolling Stones, напълни по-големи стадиони от The Beatles, разтърси основите на музикалния бизнес и създаде истински шедьоври за съкровищницата на рока.

По време на 12-годишния полет на цепелина започна една нова ера: без трикове за отвличане на вниманието, без настройване на инструментите между песните, без паузи, без подгряващи групи, без обувки с високи платформи, без танцуващи момичета, без космически кораби, без изкуствени диаманти, без глупости. Просто четири момчета и невероятната музика, която създават. Наистина нито една друга група не е извисявала толкова на високо, но и никой не е плащал толкова тежка цена за успеха си.

----------------------------------
Стивън Дейвис
LED ZEPPELIN - Чукът на боговете
София: 
Махалото
448 стр., 30 лв. - 28.50 лв.
----------------------------------

image

„ЧУКЪТ НА БОГОВЕТЕ” – епичната сага за властването на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм – е най-продаваната рок биография за всички времена.

От създаването на групата от пепелищата на The Yardbirds, през шеметния й успех, до нещастията, които ги сполитат, и последния полет на цепелина – авторът на бестселъри и музикален журналист Стивън Дейвис (
Stephen Davis) проследява цялата кариера на ZEPPELIN, без да премълчава нищо от скандалните истории за тях, но и никога не изпуска от фокус онова, което всъщност е истинската легенда – тяхната музика. И след всичко, в края на книгата, Джими, Робърт и Джон продължават напред – понякога окъпани в блясъка на славата, друг път усещащи тежестта на годините, но винаги спазвайки древната традиция на трубадурите: да търсят ново вдъхновение, да преоткриват стари песни и да предоставят уникалното си изкуство на своята необятна публика, която обхваща вече три поколения рок фанатици, увлечени от черната магия на могъщите и всепомитащи Led Zeppelin.


В българското издание са включени и дискография и библиография на LED ZEPPELIN, както и допълнителна глава, проследяваща кариерата на членовете на групата до наши дни. В книгата има и над 150 архивни фотографии.


* * *
Още книги за любимата група:
.
When Giants Walked the Earth: A Biography Of Led Zeppelin: A Biography of "Led Zeppelin" by Mick Wall
.
Whole Lotta Led Zeppelin: The Illustrated History of the Heaviest Rock Band of All Time by Jon Bream
.
Classics: Authentic Guitar Tab (Authentic Guitar-Tab) by Zeppelin Led
.
Hammer of the Gods: "Led Zeppelin" Unauthorised by Stephen Davis
.
Led Zeppelin: The Origin of the Species - How, Why and Where It All Began: The Origins of the Species - How, Why and Where It All Began by Alan Clayson
.
Led Zeppelin: Mothership: Authentic Guitar Tab Edition







Тагове:   рок,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 591034
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930