Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 18:57 - Отива една жена при лекаря
Автор: knigomrezha Категория: Изкуство   
Прочетен: 5413 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2009 15:43


Сега ще ви представя нещо изключително, изключително - по две причини. Първата е самата книга, разбира се. Втората - че най-после български издател се сети, че доброто представяне на книгите в интернет е правилният път. Сиреч, че една инвестиция в специален сайт за книга, е много по-ценна, отколкото десетки бродения из страната сред скучаещи пенсионери и самовлюбени местни творци с висок % графомани сред тях. А те, така или иначе, няма защо и няма с какво да си купят книгата... Затова поздравления за находчивия издател - Жанет-45.

Е, има и други сайтове на книги, какво му е толкова изключителното, ще кажете, да, и аз се сещам за сайта на "
Кръглата риба" на Момчил Николов например, не знам дали още е актуален. Но доколото знам, издателят, същият междувпрочем, няма пръст в тази работа, самият автор се постара тогава. Затова хвала и да се множи стореното :)

 

Та така, ето и книгата:

 

 

image



Ето повече инфо за най-нетърпеливите:

Отива една жена при лекаря от Рей Клуун печели популярността си и продължава да има успех изключително благодарение на разпространението на мълвата. След публикуването й продажбите непрестанно се увеличават – вместо да намаляват, както е обичайно. По подобен начин в Холандия се приемат книгите на Коелю, но това е първата холандска книга, която има подобен успех.

Публикуван за пръв път от издателство Podium в Холандия, романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.

Героите на романа Стейн и Кармен са модерна двойка – те са млади, здрави, богати и със собствен бизнес, горди родители на едногодишната Луна. Не им липсват пари и приятели, живеят като богове в Амстердам. До момента в който на Кармен й откриват рак. От истински купон животът им се превръща в непрестанно висене по доктори и болници. Докато красивата и изпълнена с оптимизъм Кармен се подлага на химиотерапия и облъчване, хедонистът Стейн се потапя в удоволствията на нощния живот и жените на Амстердам.

„Отива една жена при лекаря” е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност. С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му. С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти. В същото време „Отива една жена при лекаря” е сам по себе си една ода за любовта. Този роман ще накара всеки да пролее реки от сълзи, но в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.


Авторът

Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.

Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като в момента продължава да е номер едно. „Отива една жена при лекаря” се задържа дълго време начело на списъка с бестселъри на списание „Шпигел” в Германия. Романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.

Следващите книги на Рей Клуун (Ray Kluun) са повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Без нея” (Ohne sie), който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя.

В момента Клуун е начело на списъка на най-продаваните автори в Холандия с „Отива една жена при лекаря” и на трето място с „Без нея”.

„Отива една жена при лекаря” печели изключително популярната награда на читателите NS Publiek Prize за 2006 г, спонсорирана от Холандските национални железници.


Мнения

"Viva"

„Прям и оригинален стил на писане... Клуун умишлено е наситил своя автобиографичен роман (но не автобиография) с анекдоти и безсрамен хумор. Това дава на историята емоционално ободряващ ефект... Тя никъде не страда от излишен патос и не търси съжалението на читателя. В същото време този оригинален, суров, почти груб стил на писане постоянно изненадва и изважда читателя от равновесие.”

"Sunday Express"

„Това не е егоистичната история на един обезверен човек, който иска опрощение за миналите си прегрешения. Това е един забележителен разказ, не на последно място заради абсолютната откровеност на човек, на който можеше да бъде простено, че иска да се представи в по-добра светлина... Прочетете романа – и ако пропуснете да се запасите предварително с кутия носни кърпички рискът си остава за ваща сметка.”.



Тагове:   отива,


Гласувай:
0



1. djuliasno - Аз разбрах, че книгата ще е по кни...
30.04.2009 21:22
Аз разбрах, че книгата ще е по книжарниците от днес. Но както и да е, много интересна ми стана, като четох в българския й сайт. Очаквам я с нетърпение. :)
цитирай
2. knigomrezha - Веднага след празниците :)
30.04.2009 21:27
Да, в сайта им пише 30 април, обаче последното уточнение от издателя е 10 май...
цитирай
3. kulinar - Благодаря за информацията!
06.05.2009 08:35
Благодаря за информацията!
цитирай
4. анонимен - Продължението на "Отива една жена при лекаря"
27.10.2009 12:04
Здравейте,

каним всички почитатели на Клуун (и не само :)) на премиерата на следващата му книга - "Без нея" в четвъртък, 29 октомври от 19 ч в Onda Coffee Break, София, бул. Цар Освободител 8 (срещу Руската църква).

Ще се радваме да ви видим!

Жанет 45
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: knigomrezha
Категория: Изкуство
Прочетен: 587428
Постинги: 215
Коментари: 65535
Гласове: 693
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031